• Optochten
  • Banner algemeen 3
  • Banner prins
  • Sauwel
  • Banner algemeen
  • sauwel 2
  • optocht 2
  • Banner algemeen 4
  • ouderen

Carnaval 2019 is op vrijdagavond goed van start gegaan met vele activiteiten bij de lokale horecagelegenheden.
Bij Café Zalencentrum De Viersprong vond de traditionele “lintjesregen” plaats. Natuurlijk was daar ook, als van ouds de “Tostiband” die zorgde voor de muzikale intermezzo’s.
De stemming zat er goed. Maar liefst 117 Peeën en Peeërinnen werden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor het Dongense carnaval.
Alle gedecoreerden hebben hun sporen verdiend en een grote bijdrage geleverd in de afgelopen jaren.
Prins Andreo LX en kanselier Vincent, hadden ook een paar hoge onderscheidingen met een mooie toespraak in petto voor vier personen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.
Kees Hoevenaars, Bart van Kerkhof en Ad Vonk alias PaparAdzie mochten het Commandeurschap in de orde van de Zilveren Pee in ontvangst nemen.
René Jansen werd benoemd tot Grootofficier in de orde van de Zilveren Pee.

Ad Vonk (en Monique)

lintjesregen 01 03 2019 74

Beste Ad, hier sta je dan, midden in de spotlights. Meestal richt je jouw fototoestel op alle Peeën en Peeërinnen, maar nu zijn alle ogen en fototoestellen op jou gericht.

Je bent ooit begonnen aan de kassa van onze voorevenementen in 2005, een soort Deurboy in spe. Al snel daarna in 2009, werd jij hoffotograaf voor Stichting de Peeënstekers. In rokkostuum met karakteristieke pet flitste jij heel wat foto’s bij elkaar. Je mag dan ook met trots de naam PaparAdzie dragen. Je vertelde me laatst dat je zo’n 42.000 foto’s had gemaakt i al die jaren, een duizelingwekkend aantal. Dat zijn gemiddeld 3818,18 foto’s per carnavalsseizoen. En dan hebben we het waarschijnlijk alleen nog maar over de keurige foto’s, want jouw archief puilt waarschijnlijk ook uit met foto’s die het daglicht niet kunnen verdragen of in ieder geval onze website niet kunnen verdragen. Op de avond van ieder evenement ga jij namelijk op tijd naar huis om alle foto’s te selecteren, te screenen en nog diezelfde nacht op de website te zetten. Dat is op zich al heel veel waardering waard, maar jij hebt nog veel meer voor de Stichting betekend. Voor het seizoen 2014-2015 zaten wij met de handen in het haar. We dreigden onze raad van 11 niet compleet te krijgen en hebben jou als hoffotograaf gevraagd om toe te treden in de raad van 11. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Je was meteen actief in diverse commissies en vooral tijdens het opbouwen van de evenementen kwam je erg goed van pas, omdat je handiger was dan de halve raad van 11 bij elkaar! Je zat in je eerste jaar uiteraard in de commissie Pers en Publiciteit en website (en hoffotograaf), de carnavalsmis en de fruitmanden. In je tweede Stichtingsjaar werd je al hofschrijver en had je zitting in maar liefst 9 commissies! De sauwel kwam erbij en als Hofschrijver onderhield je de contacten met de gemeente over de vergunningen, correspondeerde jij met alle CV’s en met alle Stichingsleden. En dat doe je nog steeds. Af en toe is het een hels karwei en kon je met gemak stellen dat je gewoon 40-urige werkweken met Stichtingswerk kon vullen. De afgelopen 2 edities van het sauwelweekend was het passen en meten qua toeschouwersaantallen. Hoe konden we het zo regelen dat er zoveel mogelijk mensen naar binnen kunnen? Het registreren van de passe-partouts en wie wanneer naar welke sauwelavond zou komen, was monnikenwerk en heeft jou een hele hoop uren gekost. Wij als Stichting zijn enorm blij met jouw inzet, de afgelopen jaren als Stichtingslid en als hoffotograaf. En daarom ben ik ontzettend blij dat we die waardering aan jou kunnen tonen door het toekennen van het commandeurschap.

Ad, bedankt!

Kees Hoevenaars (en Conny)lintjesregen 01 03 2019 61

 

Beste Kees,

Jouw historie in de Peeënrijkse carnavalshistorie gaat ver terug. In 1976 was jij Prins Dreke I. Regelmatig deel je rond carnavalstijd de foto’s uit die tijd en je vertelde dat je zelf al je teksten moest improviseren als je op bezoek ging bij een festiviteit van het kindercarnaval.

Zeven jaar later, in 1983, je was toen eigenlijk ook nog een broekie, werd je lid van de vermaarde Hofkapel de Peeënstampers. Je speelde (en speelt nog steeds) trombone, want muziek was thuis niet weg te denken. Later werd je ook lid en muzikaal leider van Duckers en vol bezieling leidde jij die blaaskapel diverse jaren bij repetities en diverse optredens. Ook was jij een aantal jaar muzikaal leider bij de Vrije Tijdrekkers, in de periode dat zij Jeugdhofkapel waren.  Je hebt ook een keer gesauweld, maar, zo heb ik zelf van jou begrepen, dat was geen heel groot succes.

Voor het grote publiek ben je ongetwijfeld het bekendst als de presentator van diverse voorevenementen. De eerste keer, althans voor zover ik dat terug heb kunnen vinden, was dat het Grand Gala du Pee in 1995. En, laten we zeggen, de 22 jaren daarna heb je alle evenementen ontelbare keren gepresenteerd. Of het nu het Grand Gala du Pee was, de sauwelavonden, het GPGC, de Zittingsavonden, thema-avonden, je deed het allemaal e je was een vertrouwd gezicht voor alle Peeën en Peeërinnen. Je stak er ontzettend veel tijd in, bereidde alles tot in de puntjes voor en alle evenementen liepen dan ook als een trein. Het was dan ook zeer terecht dat je in 2006 door Prins Andreo dun 48ste werd benoemd tot Pee van het Jaor. En ondanks dat jouw vrouw op een gegeven moment wel eens zei: “het is mooi geweest met dat presenteren”, konden we als Stichting toch altijd een beroep als we met de handen in het haar zaten en geen presentator konden vinden.

Maar Kees, je bent nog altijd heel actief betrokken bij de carnaval. Je doet mee met hofkapel de Peeënstampers 2.0, je doet dit jaar 2x mee met een act tijdens de ouderenmiddag, je bent redactielid bij ’t Peeke en je doet ook weer mee bij de buitengewone raadsvergadering. En natuurlijk was je de presentator bij het jubileumfeest van Dreke dun 44ste. Je hebt, uiteraard met jouw vrouw Gonny, het carnavalsbloed ook doorgegeven aan jouw jongens. Roy en Tim zijn lid van de vrije Tijdrekkers en dragen hun steentje bij aan de organisatie van ons carnaval en jullie Mick regelt de trailer voor het hoofdpodium bij de Straotparade en is ook een fanatieke carnavalsvierder. Dat maakt jullie ongetwijfeld trotse ouders

Al deze zaken zorgen ervoor dat we jou, Kees, ontzettend willen bedanken voor jouw inzet de afgelopen 44 jaar. Je bent een kei van een Pee, van onschatbare waarde voor ’t Peeënrijk. Daarom ben ik trots dat ik jou zo direct ga onderscheiden met het Commandeurschap in de orde van de zilveren Pee. Kees bedankt!!

lintjesregen 01 03 2019 56

Beste Bart

Jouw carnavalshistorie is er één om jaloers op te zijn. Jij begon in het carnavalsseizoen 83-84 als 20-jarig broekie bij de vermaarde hofkapel de Peeënstampers. En die mannen zullen het toen ook wel doorgehad hebben: we hebben een muzikaal kereltje erbij gekregen. Want ook al in de jaren 80 was jij verantwoordelijk voor een aantal grote Peeënhits tijdens het Grand Gala du Pee. In 1985 heb jij het winnende nummer van toen, samen met Hans Trommelen en Johan Loonen ‘Pee Pee Peejelaand’ geschreven. En er zijn er daarna nog veel bij gekomen. Soms was je de bedenker, maar vaak ook stond je zelf op de bühne, bijvoorbeeld met ‘Peejeland ik proost op jou’. Maar jij bent toch vooral verantwoordelijk voor de allergrootste hit die ons Peeënrijk gehad heeft: de Peejecountry, ten gehore gebracht door CV de Klinkers. Er gaat geen carnavalsavond voorbij of hij komt wel een keer langs. En zelfs nu nog, in een modern jasje gestoken met Remco van Loon, dansen de carnavalsvierders van nu op de Peejecountry. Jij bent ook de oprichter van de Tostiband, die al jaren op het Grand Gala du Pee diverse verenigingen begeleidt en daar ook regelmatig grote successen heeft geboekt. En al jarenlang ga je met de Tostiband mee op de vrijdagavond voor carnaval. Een bont gezelschap trekt dan door de straten van ’t Peeënrijk. Vaak ben jij dan degene die met jouw trompet de eerste noten van een nummerke inzetten en dan vervolgt de hele Tostiband als vanzelf.

Naast jou muzikale historie heb jij ook nog een serieuze sauwelhistorie. Met jouw typetje Aart heb je duizenden Peeën geweldige avonden bezorgd. Jouw eerste winst dateert al uit 1993 toen jij met Aart de ballonvaarder de show stal. En ook jouw laatste creatie als Naagtburgemister het afgelopen sauwelweekend was goed voor de winst.  Ook jouw deelnames aan de buitengewone raadsvergadering zijn talrijk en we zijn blij dat je morgen ook weer te zien bent als carnavaleske politieke partij.

Maar Bart, je bent van veel meer markten thuis. Zo is jouw site Dongen.Nieuws dé nieuwssite van de gemeente Dongen en wij als Stichting zijn blij dat alles wat we bij jou aanleveren snel en keurig op jouw site terecht komt. De glossy is ook niet meer weg te denken in de Dongense huishoudens en heel Dongen wordt onder jouw leiding prachtig in beeld gebracht.

Tot slot vernoemen we dan ook nog eens de Dongense Dorpsquiz en het OranjeParkfestival die onder jouw enthousiasme zijn uitgegroeid tot volwassen evenementen waar heel Dongen bij wil zijn.
Beste Bart, je bent voor al dit moois al geridderd als Lid van Oranje-Nassau. Ridder in de orde van de Zilveren Pee was je jaren geleden al en ook ben je in 1991 benoemd tot Pee van het Jaar door Prins Andreo de 29ste Peter Verschure. Wij gaan jou vanavond bijzonder onderscheiden voor alles wat je voor het carnaval in ’t Peeënrijk hebt gedaan. Je ontvangt het Commandeurschap en dat heb je meer dan dik verdiend!


Binnenkort

 CV vergadering
 zo 06 oktober 2019 - 11:11u
 De Stapperij
 CV vergadering
 zo 03 november 2019 - 11:11u
 Café ‘t Vaartje
 11 - 11 viering
 za 09 november 2019 - 00:00u
 
 Jeugdprins en prinsesverkiezing
 zo 10 november 2019 - 00:00u
 
 Grand Gala du Pee
 za 23 november 2019 - 00:00u
 
 CV vergadering
 zo 08 december 2019 - 11:11u
 Café d’ Ouwe Sok
 CV vergadering
 zo 05 januari 2020 - 11:11u
 `t Karrewiel
 Straotparade
 zo 12 januari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 do 30 januari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 vr 31 januari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 za 01 februari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 zo 02 februari 2020 - 00:00u
 
 CV vergadering
 zo 09 februari 2020 - 11:11u
 De Viersprong
 Ut Grote Veurspel
 za 15 februari 2020 - 00:00u
 
 Lintjesregen
 vr 21 februari 2020 - 00:00u
 
 Carnavaleske intocht
 za 22 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Carnavalsmis
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 
 Grote optocht
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Kinderoptocht
 ma 24 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Lampkesoptocht en slotpolonaise
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Ouderenmiddag
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 
 CV vergadering
 zo 22 maart 2020 - 11:11u
 Café De Valk

Zoeken

Sponsors


ad uitert
ad 2stage AVE
Jan van Dongen

Contact

E-mail :

Postadres:
Merwedelaan 1
5101 VP  Dongen

Vrijwilligers

Stichting de Peeënstekers is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Verkooppunten

Kaartverkoop en Merchandise

DA Ingrid - Looiersplein 27-28
Leijten B.V. - Hoge Ham 80-82