Aankomende evenementen

CV Vergadering

CV Vergadering

09-10-2022
11:11
De Stapperij
Evenement voor volwassenen
11-11 viering

11-11 viering

12-11-2022
De Cammeleur
Evenement voor volwassenen
JPV

JPV

20-11-2022
Evenement voor kinderen
Grand Gala du Pee

Grand Gala du Pee

26-11-2022
De Viersprong
Evenement voor volwassenen

Donderdag 30, Vrijdag 31 januari en zaterdagavond 1 februari stroomden de eerste bezoekers al ruim voor 19:00 uur "De Boerefistschuur" binnen om een goede plaats te veroveren voor een veel belovende sauwelavond.

De presentatie was deze drie avonden op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd op donderdagavond verzorgd door ‘Aosumnoot’ en op vrijdagavond door ‘De Uitslaopers’. Zaterdagavond werd de muziek voor rekening genomen van hofkapel “de Peeënstampers”. Prins Andreo LX, adjudant Han en hun gevolg, heetten iedereen van harte welkom in “De Boerefistschuur”, zoals De Cammeleur dit carnavalsseizoen heet. Om de zaal alvast een beetje in de stemming te brengen, namen Maonus en Nol alle dagen de aftrap. Binnen luttele minuten stond de zaal al op z’n kop en werd uit volle borst meegezongen met enkele bekende liederen in een nieuw jasje. De stemming zat er dus al snel goed in. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een geweldige sauwelavond, waarbij vele bekende Dongenaren op de korrel werden genomen.

Ook de Cammeleur, TUF en de wisselingen in het College van B&W kregen de nodige aandacht. Deelnemers aan dit sauwelweekend waren:

 • Bart van Kerkhof als Aartje
 • Huub Holzken als verstrooide wetenschapper
 • Ilona Panis als Toos de Reesdoos
 • Jelger Elzinga als Stan Pot, elfsterrenchef
 • Peter Verharen als Arie Goudhaan, voetbaltrainer van GDVT
 • Piet Wijnen als Peer de Simpele
 • Tom Mijnders als Marktkoopman
 • Trea van Kuijk als Nelleke ut vrijgezelleke

Uiteindelijk ging Trea van Kuijk, als eerste vrouw ooit, naar huis met de titel van Oppersauwelaar en werd zij winnaar van alle publiekprijzen. Ook werd Bart van Kerkhof nog verrast met een presentje voor zijn elfde sauweldeelname. Uitslagen over het hele weekend:

 1. Trea van Kuijk + publieksprijs donderdag, vrijdag en zaterdag
 2. Tom Mijnders
 3. Bart van Kerkhof

sauwel

Vanwege de enorme populariteit van de Dongense sauwelavonden heeft Stichting “de Peeënstekers” in goede samenwerking met de deelnemende Sauwelaars en de Cammeleur besloten om dit jaar drie sauwelavond te organiseren. De sauwelavonden zijn donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 en zaterdag 1 februari 2020. Hiermee speelt Stichting “de Peeënstekers” in op de enorme vraag om kaarten voor de sauwelavonden.

De derde avond die naast de gebruikelijke vrijdag- en zaterdagavond bijkomt is de donderdagavond. Deze avond heeft tevens een primeur.

Voor de donderdagavond worden uitsluitend kaarten verkocht met gegarandeerde zitplaatsen. Het Grand-Café zal op donderdagavond niet bij de grote zaal betrokken worden waardoor er geen staanplaatsen zijn. Hiermee wil Stichting “de Peeënstekers” de sauwelavonden mede toegankelijker maken voor oudere mensen en mensen die slecht ter been zijn, maar die wel graag een avondje kletspraat willen horen.

Op de vrijdag- en zaterdagavond zijn er zowel zitplaatsen als staanplaatsen en zal het Grand-Café wel bij de grote zaal betrokken worden. Kaarten voor vrijdag- en zaterdagavond geven geen garantie op een zitplaats. Op de donderdag- en vrijdagavond zal er alleen een publieksprijs uitgereikt worden en zaterdag zullen weten wie zich “Oppersauwelaar 2020” mag noemen.

De deelnemers zijn:
• Bart van Kerkhof
• Trea van Kuijk
• Huub Holzken
• Ilona Panis
• Tom Mijnders
• Jelger Elzinga
• Peter Verharen
• Piet Wijnen

De kaartverkoop zal dit jaar niet verlopen via de vaste verkooppunten. De kaartverkoop wordt door Stichting “de Peeënstekers” gehouden op zaterdag 21 december, aanvang 10:00 uur in de Cammeleur. Er worden maximaal 4 kaarten per persoon verkocht ongeacht welke avond je het sauwelweekend wilt bezoeken. Kaarten kosten € 11,-- per stukde 20Naagtburgemister

De voorkeur gaat uit naar pinnen. Indien dit niet mogelijk is, gelieve met gepast geld te betalen. OP=OP

Motto 64e Carnavalsjaar

Pinneke 2022

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys