Afgelopen zondag 12 januari 2020 werd dit carnavalsjaar geopend met de 41ste editie van de Straotparade. Deze fantastische dweildag voerde dit jaar maar liefst 26 blaaskapellen en 22 verenigingen langs diverse kroegen en buitenpodia in het centrum van Dongen. Ondanks een aantal late afmeldingen van kapellen verliep het programma erg vlot. De weergoden waren ons dit jaar goed gezind. We hebben vrijwel het gehele programma geen regen gehad. De kroegen waren dan ook goed gevuld en werd er volop muziek gespeeld in de straten van het Peeënrijk. 
 
Terug van weggeweest was dit jaar de slotpolonaise van het Looiersplein naar de Cammeleur. Rond 17.15 uur verzamelden verschillende kapellen en verenigingen zich op het Looiersplein. In een grote stoet zijn ze gezamenlijk richting de Cammeleur vertrokken. Rond 18 uur vond in de ‘Boerefistschuur' (Cammeleur) de prijsuitreiking plaats. ’t Mays Kabaol uit Made werd door de jury uitgeroepen tot “Brabants Midwinterkampioen 2020”. De Bloaskaffers uit Made eindigden als tweede. De derde plaats was voor RODL uit Rijen. In de Leutklasse werd dit jaar Blaaskapel Spuug-Zat uitgeroepen tot winnaar.
 
Bij de verenigingen won Prinselijke CV De Schuimsnuivers de wedstrijdklasse, de Wijsneuzenwisseltrofee, met het motto 'HV gooit wir naor de prijzen'. Een knipoog naar de handballenvrouwen die meerdere jaren op rij de eerste prijs wonnen. CV Het Postkantoor werd tweede met ‘Ook op zondag werken wij deur’ en CV De Veterinnen derde met ‘Wij staan wéér op nr. 1!’. CV Tis Wir Nix ging er in de leutklasse voor de verenigingen met de fles Schrobbelèr vandoor. De prijs voor de beste verklede straotparaodebegeleiders was voor Leo de Jong en Jan Schoenmakers die genderneutraol dun boer opgingen. Jannus Verharen en Ruud Jansen werden als muziektherapeuten uitgeroepen tot jurykoppel van het jaar. Zij verdienden daarmee de Aai-pet 2020.

Foto's van het evenement kunnen jullie vinden op onze website: Foto's straotparade 2020

straotparade2020 2

straotparade2020

Over 5 dagen is het alweer tijd voor de Dongense Stroatparade 2020! Dit is sowieso niet mogelijk zonder de deelnemende horecagelegenheden. De Tramhalte, Café De Gouden Leeuw, Café Zalencentrum De Viersprong, De Cammeleur, Eetcafé Janssen & Janssen, Café De Valk, Café D’Ouwe Sok, De Stapperij en Café Den Hamse Bok – alvast bedankt!

Hierbij de routes voor de Dongense Straotparade 2020 (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • RODL en ZV de Vennen > De Stapperij - de Tramhalte - De Cammeleur - Café Den Hamse Bok;
 • De Vrije Tijdrekkers en Dames HV Dongen & Co > Café D 'Ouwe Sok - De Cammeleur - de Tramhalte - Café De Gouden Leeuw;
 • De Bollekes en CV De Veterinnen > Café Den Hamse Bok - Café De Valk - de Tramhalte - De Cammeleur;
 • T Mays Kabaol en CV Barst Mar Los > de Tramhalte - De Cammeleur - Café De Valk - Café Zalencentrum De Viersprong;
 • De Blaoskaffers en CV de Roare Schutters > Café Zalencentrum De Viersprong - De Cammeleur - Café Den Hamse Bok - de Tramhalte;
 • De Gangmaokers en CV Schuimsnuivers > Café D 'Ouwe Sok - de Tramhalte - Café Den Hamse Bok - De Cammeleur;
 • CV Nog Eentje Dan en CV Oorzaok Draank > Café De Gouden Leeuw - de Tramhalte - Café De Valk - De Stapperij;
 • Blaospiepel en CV Nogintjedan > de Tramhalte - Eetcafé Janssen & Janssen - Café Den Hamse Bok - Café De Valk;
 • Juntos en > De Cammeleur - De Stapperij - de Tramhalte - Café Zalencentrum De Viersprong;
 • Hoe Ist?! en CV 3xB > Café D 'Ouwe Sok - Café Zalencentrum De Viersprong - De Stapperij - Eetcafé Janssen & Janssen;
 • De Uitslaopers en t feftig kroege clubske > De Cammeleur - Café Den Hamse Bok - Café Zalencentrum De Viersprong - Café D 'Ouwe Sok;
 • WOW! en CV TisWirNix > Café De Valk - Eetcafé Janssen & Janssen - De Stapperij - Café D 'Ouwe Sok;
 • Hofkapel de Vattebieren en > Café Den Hamse Bok - Eetcafé Janssen & Janssen - Café De Gouden Leeuw - de Tramhalte;
 • Thuisnietouwe en De Waogenbouw > Café Zalencentrum De Viersprong - Café De Gouden Leeuw - De Stapperij - De Cammeleur;
 • Blaaskapel Spuug-Zat en CV de Peevuurblussers > Eetcafé Janssen & Janssen - Café Den Hamse Bok - De Cammeleur - Stapperij;
 • De Duckers en > Café De Valk - Café Zalencentrum De Viersprong - Café De Gouden Leeuw - De Stapperij;
 • Hierzenwedan en CV de Begaojers > De Cammeleur - Café Den Hamse Bok - Eetcafé Janssen & Janssen - Café De Gouden Leeuw;
 • De Deurklinkers en Van de Partij > Eetcafé Janssen & Janssen - Café Zalencentrum De Viersprong - Café D 'Ouwe Sok - Café De Valk;
 • De Ladykantjes en CV de Pretboys > De Stapperij - Café De Valk - Café D 'Ouwe Sok - Café Zalencentrum De Viersprong;
 • De Blaoskaoken en CV De Bosjesmannen > Café De Valk - De Stapperij - Café D 'Ouwe Sok - Eetcafé Janssen & Janssen;
 • De Kneuterkapel en CV de Vaortse Kloekers > de Tramhalte - Café De Gouden Leeuw - Eetcafé Janssen & Janssen - Café Den Hamse Bok;
 • D'Eigeweskus en CV het Postkantoor > Eetcafé Janssen & Janssen - Café D 'Ouwe Sok - Café De Gouden Leeuw - de Tramhalte;
 • t'Simpelfonisch orkestje en CV De Peekes > Café Den Hamse Bok - Café De Gouden Leeuw - De Cammeleur - Café De Valk;
 • ZzzzzenDerbijband en CV Ons Hoekske > Café De Gouden Leeuw - Café De Valk - Café Zalencentrum De Viersprong - Eetcafé Janssen & Janssen.

straotparade 2019 13 01 2019 0160 20190114 1620751887

Een nieuw jaar is aangebroken en velen zijn weer druk in de weer met alle voorbereidingen om van 2020 een carnavalesk jaar te maken. Als muzikaal hoogtepunt in de aanloop naar carnaval 2020 vindt op zondagmiddag 12 januari 2020 de 41e editie plaats van de Dongense Straotparade. Het motto van dit carnavalsjaar is "We gaon dun boer op" en dat zal met de Straotparade niet anders zijn.

Deze fantastische dweildag voert 26 blaaskapellen langs diverse kroegen en buitenpodia in het centrum van Dongen. Daarnaast zullen 21 verenigingen de blaaskapellen vergezellen, waardoor het ook aan ludieke acts die middag niet zal ontbreken. Het wordt weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan en welke blaaskapel zich “Brabants Midwinterkampioen 2020” mag gaan noemen. 

We hebben dit jaar 1 buitenlocatie waar optredens zullen plaatsvinden. Dit is het podium op het Looiersplein. Daarnaast doen dit jaar de volgende horecagelegenheden mee: De Tramhalte, Café De Gouden Leeuw, Café Zalencentrum De Viersprong, De Cammeleur, Eetcafé Janssen & Janssen, Café De Valk, Café D’Ouwe Sok, De Stapperij en Café Den Hamse Bok. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid!

De Straotparade start om 13.00 uur en rond 17.20 uur verzamelen de deelnemende kapellen en verenigingen zich op het Looiersplein. We zullen gezamenlijk in een grote parade naar de Cammeleur vertrekken. Hier zal de prijsuitreiking plaatsvinden. 

Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.

straotparade

De inschrijving voor de Straotparade 2020 is geopend! Wil je zondag 12 januari 2020 graag bij de 41e editie van deze carnavaleske dweiltocht zijn met jouw kapel, CV of carnavalsgezelschap ga dan naar https://www.peeenstekers.nl/straotparade-2020 en schrijf jouw groep in. Inschrijven is mogelijk tot 1 december 2019.

Mochten er brandende vragen zijn, heb je een opmerking of wil je graag begeleid(st)er van een gezelschap zijn, aarzel niet en mail naar: .

Hopelijk zien we je 12 januari!

 

Binnenkort

 Sauwel Donderdag
 do 30 januari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Sauwel Vrijdag
 vr 31 januari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Sauwel Zaterdag
 za 01 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Peeënrijk got Talent
 zo 02 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 CV vergadering
 zo 09 februari 2020 - 11:11u
 De Viersprong
 Ut Grote Veurspel
 za 15 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Lintjesregen
 vr 21 februari 2020 - 00:00u
 Café Zaal De Gouden Leeuw
 Carnavaleske intocht
 za 22 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Carnavalsmis
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 Sint-Laurentiuskerk
 Grote optocht
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Kinderoptocht
 ma 24 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Lampkesoptocht en slotpolonaise
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Ouderenmiddag
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 CV vergadering
 zo 22 maart 2020 - 11:11u
 Café De Valk

Motto 62e Carnavalsjaar

pinneke 2020 KLOMP resized

Zoeken

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys

Contact

E-mail :

Postadres:
Merwedelaan 1
5101 VP  Dongen

Vrijwilligers

Stichting de Peeënstekers is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Verkooppunten

Kaartverkoop en Merchandise

DA Ingrid - Looiersplein 27-28
Leijten B.V. - Hoge Ham 80-82