Aankomende evenementen

CV vergadering

CV vergadering

22-03-2020
11:11
Café De Valk
Bijeenkomsten en vergaderingen
Lampkesoptocht

Lampkesoptocht

20-03-2020
Centrum Dongen
Carnaval voor iedereen

Pee van ut Jaor 2020

 

Er was eens een prins die, heel lang geleden, besloot om elk jaar een bijzondere Pee in het zonnetje te zetten. Een pee die bijzondere verdiensten heeft voor het carnaval in ’t mooie Peeënrijk. Later hebben al deze bijzondere Peeën zich verenigd in ’t Aauw Loof waar iedere Pee van het jaor automatisch erelid van wordt en een bijpassende, maar ook unieke polo krijgt. En de prins vond dat bij deze eretitel een mooi beeldje hoorde.

oorkonde John van Gils

De pee van het jaar 2020 is een man. Heel lang geleden werd hij al lid van een vereniging, één van de oudste verenigingen van ons schoon en onvolprezen Peeënrijk. Hij is een echte verenigingsman, een man waar je een voorbeeld aan kunt nemen. Al jaren is hij een actief wagenbouwer. In zijn wat jongere jaren was hij echt de kartrekker van zijn clubke, uren en uren werkte hij voor die prachtige wagen. Niks was hem te gek. Daarnaast is hij ook jaren voorzitter geweest van zijn C.V. Inmiddels doet hij het wel iets rustiger aan en maakt hij plaats voor de jongere generatie. Hij blijft zijn clubke natuurlijk wel trouw en nog altijd is hij te vinden op hun bouwplek. Daar werkt hij in alle rust aan zijn onderdeel van de wagen en kijkt lachend toe hoe de jeugd de meest prachtige vormen in elkaar zetten.

Ook helpt hij Stichting de “Peeënstekers” al jaren. Als het iets met versieren van doen heeft, dan is hij regelmatig van de partij. Hij heeft aan zo’n beetje alle evenementen meegedaan. Gezongen op het Grand gala du Pee, meegelopen met de Straotparade en natuurlijk alle optochten. 

Het is tijd om zijn clubke bekend te maken. Want al is zijn hart natuurlijk een beetje groen en oranje, zijn hart is vooral geel en groen. Hij is lid van de Vaortse Kloekers en dat zal hij z’n hele leven blijven, zo vermoed ik.

Het is mij daarom een eer om hem aan te kondigen als Pee van het jaor 2020:

John van Gils!!

 

IMG 0152     Lintjesregen 21 02 2020 34

 

Motto 62e Carnavalsjaar

pinneke 2020 KLOMP resized

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys