Komend carnavalsseizoen zal er helaas anders uitzien dan voorgaande jaren, en zo ook het gehele programma met Carnaval. De optochten in ons schoon en onvolprezen Peeënrijk zijn al jaren goed bezocht en willen wij daarom dit jaar zeker ook niet vergeten. Commissie optochten heeft de afgelopen periode gekeken naar diverse mogelijkheden binnen de huidige richtlijnen c.q. maatregelen en is op het idee gekomen om de optochten dit jaar in een verkleinde schaal digitaal te laten plaatsvinden.

Wat gaan we doen??

Elke Dongense Pee kan thuis een carnavaleske creatie maken (max. 1,11 m x 1,11 m x 1,11 m). Dit kan met bijv. Lego, schuim, hout, karton enz. enz. enz. en maak hiermee dan een carnavalswagentje, pop of iets anders creatiefs.

Om alvast inspiratie op te doen, hebben we hier een super goed voorbeeld van een prachtige optocht gemaakt met Lego: 

De digitale optocht zal onderverdeeld worden in 2 categorieën:

  • Kinderoptocht (deelnemers aan deze optocht hebben een maximale leeftijd van 12 jaar);
  • Grote optocht.

Inschrijven voor de digitale optocht kan middels het inschrijfformulier op onze website https://www.peeenstekers.nl/alternatief-carnaval/inschrijving-optocht. Graag ontvangen wij dan via Wetransfer naar maximaal 3 foto’s en/of een filmpje van maximaal 33 seconden. Inleveren kan tot uiterlijk zondag 31 januari 2021.

Na 31 januari zullen alle creaties te zien zijn op onze website en kan er digitaal gestemd gaan worden op de publieksprijs. Achter de schermen gaan de juryleden dan aan de slag om uit alle inzendingen een top 3 te kiezen voor de grote en kinderoptocht.

De winnaars in deze categorie zullen in het carnavalsweekend (13-14 februari) bekend worden gemaakt, wij zijn voornemens om dan de top 3 per categorie uit te nodigen in onze live uitzending. Dan geven wij deze bouwer(s) de mogelijkheid om meer te vertellen over hun creatie en deze te komen laten zien. Dus gooi nooit geen ouwe schoene weg je creatie weg en bewaar en vertroetel hem tot en met carnaval. Alle andere creaties blijven zichtbaar op onze website en hiervan zal een compilatie gemaakt worden om te vertonen op onze social media (YouTube).

Voordelen digitale optocht:

  • geen gaten/ oponthoud;
  • met slecht weer gaat de optocht ook door;
  • geen maximaal aantal dB.

Houdt bij het maken van je creatie wel rekening met alle huidige richtlijnen en maatregelen die dan gelden! Voor vragen kun je contact opnemen met Wij wensen jullie veel knutsel plezier toe en ‘’We doen wè we kanne!

Motto 63e Carnavalsjaar

Pinneke 2021

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys