Sauwel

Diverse creaties zullen deze avond hun opwachting maken en de zaal op zijn grondvesten doen trillen door de lachsalvo’s die zij veroorzaken. Deze avonden staan garant voor plezier, humor en een spiegel voor de inwoners van het Peejenrijk.

Carnaval Pee 26-01-2023 t/m 28-01-2023 Carnaval Pee De Cammeleur Carnaval Pee Foto's vorige edities

Dit carnavalsseizoen organiseert Stichting de Peeënstekers weer een sauwelweekend wat zal plaatsvinden in de Cammeleur op donderdag 26 januari, vrijdagavond 27 januari en zaterdagavond 28 januari 2023.

Stichting de Peeënstekers heeft in goed overleg met de sauwelaars en de Cammeleur besloten om een derde sauwelavond te organiseren. Op donderdag 26 januari 2023 kunt u komen genieten in de Cammeleur van de eerste sauwelavond. Stichting de Peeënstekers hoopt hiermee voldoende mogelijkheden te bieden voor het Dongens publiek om het sauwelweekend te bezoeken. De kaartverkoop vindt plaats op vrijdag 30 december 2022 van 18:00-20:00 in De Cammeleur.
Een terugblik op het geweldig Sauweljaar 2020:

Donderdag 30, Vrijdag 31 januari en zaterdagavond 1 februari 2020 stroomden de eerste bezoekers al ruim voor 19:00 uur “De Boerefistschuur” binnen om een goede plaats te veroveren voor een veel belovende sauwelavond.

De presentatie was deze drie avonden op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd op donderdagavond verzorgd door ‘Aosumnoot’ en op vrijdagavond door ‘De Uitslaopers’. Zaterdagavond werd de muziek voor rekening genomen van hofkapel “de Peeënstampers”. Prins Andreo LX, adjudant Han en hun gevolg, heetten iedereen van harte welkom in “De Boerefistschuur”, zoals De Cammeleur dit carnavalsseizoen heet. Om de zaal alvast een beetje in de stemming te brengen, namen Maonus en Nol alle dagen de aftrap. Binnen luttele minuten stond de zaal al op z’n kop en werd uit volle borst meegezongen met enkele bekende liederen in een nieuw jasje. De stemming zat er dus al snel goed in. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een geweldige sauwelavond, waarbij vele bekende Dongenaren op de korrel werden genomen.

Ook de Cammeleur, TUF en de wisselingen in het College van B&W kregen de nodige aandacht. Deelnemers aan dit sauwelweekend waren:

  • Bart van Kerkhof als Aartje
  • Huub Holzken als verstrooide wetenschapper
  • Ilona Panis als Toos de Reesdoos
  • Jelger Elzinga als Stan Pot, elfsterrenchef
  • Peter Verharen als Arie Goudhaan, voetbaltrainer van GDVT
  • Piet Wijnen als Peer de Simpele
  • Tom Mijnders als Marktkoopman
  • Trea van Kuijk als Nelleke ut vrijgezelleke

Uiteindelijk ging Trea van Kuijk, als eerste vrouw ooit, naar huis met de titel van Oppersauwelaar en werd zij winnaar van alle publiekprijzen. Ook werd Bart van Kerkhof nog verrast met een presentje voor zijn elfde sauweldeelname. Uitslagen over het hele weekend:

1. Trea van Kuijk + publieksprijs donderdag, vrijdag en zaterdag
2. Tom Mijnders
3. Bart van Kerkhof

 

Uitgelichte afbeelding event

Contactpersoon

Rick Evers
Stichting de Peeënstekers
Contact ›

Sfeerimpressie

Meer evenementen

Stamperke 2023

Carnaval Pee14-01-2023
Carnaval PeeJongerencentrum De Poort
Prins Dreke, Prinses Tessel en de gehele jeugdhofh...

Leut!

Carnaval Pee11-02-2023
Carnaval PeeDe Cammeleur
Op zaterdag 11 februari 2023 gaat het dan echt geb...

Lintjesregen

Carnaval Pee17-02-2023
Carnaval PeeCafé - zalencentrum De Viersprong
Het klatergoud van het Peeënrijk wordt traditione...

Intocht

Carnaval Pee18-02-2023
Carnaval PeeGemeentehuis + beeldengroep Cammeleur
Op carnavalszaterdag vindt de aftrap voor het zott...

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 65e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2023 Peeënstekers Pee icon