Carnavalsmis in De Cammeleur

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

13/06/2024

Iedereen is welkom

Motto: Hebbe we dur un nuske vur?

Het is vast niemand ontgaan; Op 7 januari jl. heeft de laatste viering plaatsgevonden in de St. Laurentiuskerk. Hierdoor moest Stichting de Peeënstekers helaas op zoek naar een nieuwe thuisbasis voor de traditionele carnavalsviering in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk. De carnavalsviering wordt jaarlijks bezocht door ruim 400 Peeën en Peeërinnen. Deze populaire
viering is voor veel mensen een rustpunt in die doldwaze carnavalsdagen; een moment van bezinning met een knipoog naar de werkelijkheid.

In nauw overleg met de parochie is gezocht naar alternatieve locaties voor de viering van dit jaar. In eerste instantie leek de Sint Jozefkapel van de Zusters Franciscanessen de meest voor de hand liggende optie. Omdat wij vinden dat de carnavalsmis voor iedereen toegankelijk moet zijn, viel deze locatie helaas af, omdat hier niet genoeg ruimte was voor alle bezoekers. Daarom is besloten de viering te houden in de Cammeleur.

Omdat in de huidige maatschappij het traditionele kerkgebouw minder vaak de plek is waar mensen samenkomen om te geloven, vinden wij de Cammeleur een prima alternatief. Bovendien zit geloof, net als carnaval, vanbinnen. De mogelijkheid dat iedereen de viering kan bijwonen vinden wij op dit moment het belangrijkste.

Laten we er met z’n allen in geloven en die ochtend vieren dat we “dur un nuske vur hebbe”.

We vertrouwen op ieders begrip en ontmoeten jullie graag tijdens de carnavalsviering op zondag 11 februari 2024 om 10:00 uur in De Cammeleur.

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon