De Vrije Tijdrekkers winnaar Grand Gala du Pee

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

20/07/2024

In Café – zalencentrum De Viersprong hebben De Vrije Tijdrekkers bij het Grand Gala du Pee de felbegeerde Notenbalk in de wacht gesleept. Met het nummer ‘We mot ik aon meej carnaval’ kregen De Vrije Tijdrekkers de meeste punten van de jury. Het lied zal het hele carnavalsseizoen te horen zijn in het Peeënrijk; in ieder geval ‘live’ voorafgaand aan alle voorevenementen die worden georganiseerd door stichting ‘de Peeënstekers’. De publieksprijs werd gewonnen door BV CV Onder Ons, met het nummer ‘Alle peeen staan vooraan’.

Voor het 49e Grand Gala du Pee en het 6e Blèr du Pee hadden zich 12 deelnemers aangemeld. Dit jaar voor het eerst in Café – zalencentrum De Viersprong. Aan het begin van de avond was het nog even wennen aan de nieuwe omgeving, maar gelukkig kwam de zaal snel los en werd de polonaise vroeg ingestart. De presentatie was in handen van Jacoline en Jelger Elzinga.

Bij het Blèr du Pee mochten de deelnemers een nieuwe tekst maken op een bestaande melodie. In deze categorie werden De Veterinnen met het nummer ‘Ge bent un echte pee, dus doe mar mee!’ als winnaar gekozen.

Aan het Grand Gala du Pee, waar het gaat om nieuw geschreven nummers deden in totaal 9 verenigingen mee. De kwaliteit van de inzendingen lag weer hoog. Peeën en Peeërinnen hebben er nog steeds zin om eigen muziek te maken van een goed niveau. Vijf nummers werden begeleid door The Royal Tostiband. De Vrije Tijdrekkers begeleidden zichzelf. Pr. CV De Begaojers werden begeleid door Blaaskapel WOW. De overige deelnemers aan het GrandGala du Pee en het Blèr du Pee maakten gebruik van een orkestband.

Pr. CV Astmarkwatsis legde deze keer beslag op de tweede plaats. Derde werd PR. CV Oorzaok Draank. De Top 5 werd gecompleteerd door de Vereniging der Veteranen en BV CV Onder Ons. De 5 finale liedjes worden ook dit jaar weer in de studio opgenomen en zijn vanaf januari te downloaden van de website www.ggdp.nl of te beluisteren via streamingsdiensten als Spotify. Stichting ‘de Peeënstekers’ kan terugkijken op een sfeervolle 49e editie van het Songfestival, het Grand Gala du Pee in het Peeënrijk.

Uitslagen:

Winnaar Blèr du Pee: De Veterinnen – ‘Ge bent un echte pee, dus doe mar mee!’

5e plaats: GGdP: CV BV onder ons – ‘Alle peeën staan vooraan’
4e plaats: GGdP: Vereniging der Veteranen – ‘Meej de deur in huis’
3e plaats: GGdP: Pr. CV Oorzaok Draank – ‘Swingen met die kont’
2e plaats GGdP: Pr. CV Astmarkwatsis – ‘Daor gaon we wir’
1e plaats GGDP: De Vrije Tijdrekkers – ‘We mot ik aon meej carnaval’

Publieksprijs GGdP: BV CV Onder Ons – ‘Alle peeen staan vooraan’

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon