Deelnemers sauwelavonden 2023 bekend

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

20/07/2024

Op donderdag 26 januari, vrijdag 27 januari en zaterdag 28 januari 2023 staan de populaire sauwelavonden op het programma in de Cammeleur. Dit jaar wordt er in Dongen voor de 57e keer gesauweld. De acht deelnemende sauwelaars zijn inmiddels bekend.

De sauwelavonden konden in 2021 en 2022 niet plaatsvinden vanwege de coronapandemie. Vooralsnog wordt er van uitgegaan uit dat de editie van 2023 wel doorgang kan vinden. Het deelnemersveld bestaat uit een flink aantal routiniers. Alle deelnemers hebben al eens in de ton gestaan tijdens een eerdere editie. Net als tijdens de vorige editie – inmiddels dus al weer drie jaar geleden – zijn er drie sauwelavonden zodat er voldoende mogelijkheden zijn voor het Dongens publiek om het sauwelweekend te bezoeken.

Titelverdediger is Trea van Kuijk, de oppersauwelaar van 2020, die ook bij de komende editie een poging gaat wagen de lachers op haar hand te krijgen. Trea nam tijdens de laatste editie ook driemaal de publieksprijs mee naar huis. Negenvoudig oppersauwelaar Tom Mijnders staat voor de achttiende achtereenvolgende keer in de ton. Bart van Kerkhof gaat voor zijn twaalfde deelname. Ook kunnen de Dongense sauwelliefhebbers weer genieten van de ervaring van Ludo van Vliet en Erwin van Empel. Huub Holzken is voor de derde keer van de partij. Na een jaar afwezigheid, en twee coronajaren kruipt Josine Severijns weer in de Dongense ton, terwijl Jelger Elzinga een poging gaat wagen zijn geslaagde debuut een vervolg te geven.

Een prachtig en veelbelovend deelnemersveld. Houd onze website en social media in de gaten voor nieuws over de kaartverkoop.

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon