LEUT! had er een “nuske vur”

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

20/07/2024

Zaterdag avond hebben zo’n 700 bezoekers van LEUT! alvast kunnen voorproeven voor het komende carnavalsweekend. Stichting de Peeënstekers verzorgde met een keur aan artiesten een geweldige feestavond.

De Dongense DJ ROYOR draaide de ketting van artiesten aan elkaar en had voor de officiële opening van de avond al polonaises rond de bartafels op gang gekregen. Na de opening van de avond door Prins Andreo LX en zijn gevolg zongen de Veterinnen hun winnende nummer van “Blér du Pee”. Daarna kwamen de Double DJ’s hun hits van de afgelopen decennia laten horen. Hun topper “Boven op de berg”, ook wel ’t Dwergenlied, werd luidkeels meegezongen.

Dat was ook het geval met het nummer “Peeënvlag” van Prinselijke CV Astmarkwatsis. Vanuit de zaal werd er flink mee gezwaaid met de uitgedeelde peeënvlaggetjes.
De volgende artiest stond in de kleedkamer al te popelen van ongeduld om voor de Peeën en Peejerinnen op te mogen treden. De “Hoevense Peej”, Huub Hangop, zong vele van zijn bekende nummers, waarvan sommige zelfs op verzoek vanuit de zaal. Daarbij wist hij het publiek mee te krijgen in de leutige bijpassende dansjes en gebaren.
De volgende artiest stond alweer snel paraat. Letterlijk en figuurlijk. Want Chef Soldaat zit altijd in zijn rol. Marcherend in polonaises, zingend en feestend werd de zaal omgebouwd tot een enorme kazerne. Chef Soldaat sloot zijn hitparade af met zijn nieuwe nummer “Bunkeren”.

Daarna was het echt tijd voor de slotact. Het moest de klapper van de avond worden. En dat hebben de mannen van Lekke Band meer dan waargemaakt. De show van Lekke Band zorgde ervoor dat het publiek de handen in de lucht gooide, meeschreeuwde van plezier, zodat de vloer ervan trilde. Met een luchtkanon schoten ze serpentines van wc-papier door de zaal, deelden ze opblaas gitaren uit om op te spelen en maakten ze het publiek tot deel van hun act.

Stichting de Peeënstekers kijkt en trots terug op een fantastische feestavond. Een echte opwarmer voor Carnaval. Een avond vol plezier en dat noemen we LEUT!

Foto’s van Leut! zijn te vinden op onze website: Album Leut!.

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon