Leut met ‘LEUT!’

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

19/04/2024

Zaterdagavond, 11 februari 2023, is de Cammeleur omgebouwd naar ‘De Guitige Galerie’ voor het splinternieuwe feest met de passende naam ’LEUT!’. Prins Andreo LX opende het feest en al vroeg in de avond liep de feestzaal vol.

De eerste artiesten die door de presentator, Patrick Verschure, werden uitgenodigd op het podium waren van Dongense bodem. Beter nog, van Peeënrijkse bodem. De Vrije Tijdrekkers zongen hun winnende carnavals hit ‘Wè mot ik aon meej carnaval’. Daarna waren de Veterinnen aan de beurt met hun winnende uitvoering van Blér du Pee. De eerste buitenlandse artiest, zo noemen we de personen die niet uit ’t Peeënrijk komen, was Jonny Purple. Al snel verschenen er porseleinen pony’s in de zaal, want de grootste hit van dit feestbeest is natuurlijk “De porseleinen pony”. Het publiek moest wachten tot zijn laatste liedje, maar gingen toen de zaal rond in één lange polonaise.

De artiest daarna volgde was Gullie. Met een enorme energie stuiterde hij over het podium en wist hij de tent helemaal op zijn kop te zetten. Zijn hits werden luidkeels mee gezongen. Vooral de jeugd kende zijn liedjes stuk voor stuk. De afsluiter van Gullie was zijn nieuwste nummer welke hij gemaakt heeft voor Carnaval 2023. Met “Ladders Zat” zat de feeststemming helemaal in. Maar de avond was na dit optreden nog lang niet afgelopen. Het volgende optreden was van Schorre Chef & MC Vals. Deze jonge gasten gaven het feest een nieuw draai. Het publiek genoot uit volle borst van de wat meer tempo nummers als “Ik moet zuipen”.

Het laatste optreden werd door Wipneus en Pim gegeven. Deze DJ en entertainer wisten als duo de helft van de zaal het podium op te lokken om daar helemaal uit hun dak te gaan. De beste kregen een winnaarsprijs en de slechtste een troostprijs.

Tussen alle artiesten door wist DJ Maurice Fermont het feest goed aan de gang te houden en hield hij het publiek warm voor alle artiesten. Na de laatste act ging DJ Maurice Fermont zelf nog los met wat laatste nummers met flinke bas. Alle feestenergie die het publiek nog had, werd er nog even lekker uit gebeukt. En de avond is arm in arm afgesloten met het nummer Brabant van Guus Meeuwis. Zo’n feest mag met recht de naam ’LEUT!’ dragen. Als LEUT! een voorbode is voor carnaval, dan staat Peeënrijk iets fantastisch te wachten.

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon