Afgelopen weken heeft ‘Stichting de Peeënstekers’ druk overlegd met de Gemeente Dongen, Horeca Dongen, vrijwilligers, deelnemers en de verschillende bouwploegen in het Peeënrijk. We hebben gezamenlijk besloten om de volgende evenementen niet door te laten gaan:

● Grand Gala du Pee;

● Sauwelavonden;

● Jeugdevenementen en -hofhouding;

● Buitengewone Raadsvergadering;

● Carnavalsmis;

● Grote-, kinder- en lampkesoptocht;

● Ouderenmiddag.

Vorig jaar gooide corona ook al roet in het eten. Toen werd besloten om digitaal een aantal evenementen te houden. Daar wordt nu ook naar gekeken, maar dat wordt wel beperkter dan vorig jaar. Over het voorevenement ‘Leut’, dat op zaterdag 17 februari 2022 staat gepland, is op dit moment nog geen beslissing genomen. Voor dit evenement wachten we de maatregelen af en kijken we wat er mogelijk is. Stichting ‘de Peeënstekers gaat er wel voor zorgen dat het carnavalsfeest levend blijft binnen ‘t Peeënrijk. We zijn druk aan het brainstormen wat er mogelijk is met carnaval. We brengen in ieder geval carnavalskrant ‘t Peeke uit. Eerder hebben we al aangeven dat we voornemens zijn de Straotparade te verplaatsen naar zaterdag 27 maart 2022. We hebben de afgelopen weken geïnventariseerd of er voldoende animo was bij horeca en deelnemers. Dit blijkt het geval, daarom zullen wij doorgaan met de organisatie van dit gezellige evenement. "We doen wè we kanne" en "We kèke veuruit!".

Optochten

Normaliter zijn op dit moment al veel verenigingen en bouwploegen druk bezig met bouwen van creaties en carnavalswagens. Echter is dit binnen de huidige maatregelen niet mogelijk. Daarnaast is nog onduidelijk wanneer de bouwploegen en verenigingen weer op een verantwoorde manier kunnen werken aan de prachtige creaties voor de optochten. Het is op dit moment sowieso onzeker of er wel een optocht kan gaan rijden tijdens carnaval. We hebben daarom met pijn in het hart besloten om alle optochten (grote-, kinder- en lampkesoptocht) voor het carnavalsseizoen 2021-2022 volledig te annuleren. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat er een streep door de carnavalsstoet gaat. Er is nog gesproken over het eventueel verplaatsen van de optocht naar een later moment in het jaar. Echter zijn er te veel praktische bezwaren en is er te weinig animo onder de bouwploegen om dit te kunnen verwezenlijken.

Sauwelavonden

Op dit moment is het erg onzeker of, en in welke vorm een sauwelweekend georganiseerd kan worden. Daarbij geven de sauwelaars aan dat de onzekerheid over het doorgaan erg belemmerend werkt voor het creatieve proces dat nodig is om een goede sauwel te kunnen schrijven. Het is daarnaast zeer gewenst om voor een volle zaal te spelen, maar dit is onder de huidige maatregelen niet mogelijk. Omdat ook wij als stichting veel belang hechten aan een volwaardig sauwelweekend, hebben we besloten het sauwelweekend voor het huidige carnavalsseizoen te annuleren. Er is op dit moment te weinig zicht op versoepelingen die het mogelijk maken om een passend evenement of alternatief te organiseren.

Jeugdevenementen en -hofhouding

Helaas is het binnen de huidige beperkende maatregelen niet mogelijk kinderevenementen te organiseren. Dit betekent dat, net als vorig jaar, de jeugdprins- en prinsesverkiezing, Peeënrijk’s got Talent en ’t Stamperke voor dit jaar zullen worden afgelast en dat er dit jaar dus geen Jeugdhofhouding zal worden aangesteld. We gaan uiteraard met de deelnemers in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor een volgende editie.

Na een jaar afwezigheid kijken we dit carnavalsseizoen met nog meer plezier en vreugde uit naar de volgende editie van de Dongense Straotparade. Daarnaast heeft een uitzonderlijk hoog aantal kapellen zich namelijk ingeschreven voor dit mooie evenement. Echter door de aanhoudende corona maatregelen en de risico's die een dergelijk evenement met zich meebrengen, hebben we in goed overleg met de deelnemende horecaondernemers, besloten de Dongense Straotparade van 16 januari 2022 niet door te laten gaan.

Natuurlijk willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Er is duidelijk veel animo bij de kapellen en de carnavalsverenigingen. In overleg met de horeca hebben we besloten om de Straotparade vooralsnog te verplaatsen naar zondag 27 maart 2022. Het weekend van Halfvasten.

De deelnemers, juryleden en begeleiders zijn inmiddels geïnformeerd en gevraagd of deze nieuwe datum past in de agenda's. We hopen natuurlijk op net zoveel positieve reacties, zodat we er alsnog een hele gezellige dag van kunnen maken. Vanzelfsprekend zijn we ook hier afhankelijk van wat mag en kan met de dan geldende maatregelen. Maar, wij houden de moed erin, "We doen wè we kanne" en "We kèke veuruit!".

Ook voor het Grand Gala du Pee geldt helaas dat dit onder de huidige maatregelen geen doorgang kan vinden. We gaan onderzoeken of we een alternatief kunnen organiseren voor de Dongense verenigingen en kapellen binnen de cornaregels.

Over het Sauwelweekend is op dit moment nog geen beslissing genomen. Wij streven ernaar dit door te laten gaan, als de maatregelen dit toelaten, maar komen hier zo spoedig mogelijk op terug met een definitief besluit.

Na de berichtgeving van vrijdag avond over de nieuwe coronamaatregelen heeft de stichting de Peeënstekers besloten om de JPV op zondag 21 november 2021 niet door te laten gaan maar dit op een latere datum te organiseren.

Met de maatregelen die het RIVM ons opleggen, vaste zit plaatsen voor toeschouwers, voldoende afstand tussen de begeleiders en de korte tijd om een alternatieve JPV te organiseren wordt het voor ons bijna onmogelijk om de JPV in de huidige vorm of in een alternatieve vorm te organiseren.

Wij hopen na deze drie weken dat de maatregelen zodanig zijn dat we de JPV in de huidige vorm kunnen organiseren. De KinderKommissie gaat, als dit nodig is, volop aan de slag om een alternatieve JPV te organiseren zodat de kinderen toch een leuke kindermiddag hebben.

Via de website, diverse media en mails naar de ouders wordt iedereen op de hoogte gehouden over het verloop van de komende JPV.

Mocht men vragen hebben kan men deze richten aan

Zaterdagmiddag 13 november 2021 is in samenwerking met Dongen Media de alternatieve 11-11 viering opgenomen in de Cammeleur. Tijdens deze alternatieve viering is de nieuwe hofhouding van prins Andreo en het motto voor het carnavalsseizoen gepresenteerd. Ben je ook benieuwd? Kijk dan snel naar de uitzending op ons Youtube kanaal: https://youtu.be/wyvPOIT9qFU

Komende week verschijnt er een uitgebreid interview met onze nieuwe hofhouding op Dongen Nieuws.

Na de berichtgeving van vrijdagavond over de nieuwe Corona maatregelen heeft stichting de Peeënstekers besloten de 11-11 viering op zaterdagavond 13 november 2021 niet door te laten gaan. Tijdens de 11-11 viering wordt traditiegetrouw de nieuwe hofhouding van prins Andreo en het motto voor het carnavalsseizoen gepresenteerd. Door de nieuwe maatregelen is dit helaas niet mogelijk.

Stichting Peeënstekers zal op een creatieve en veilige manier op een later moment de bekendmaking van de hofhouding presenteren via de media en onze website (www.peeenstekers.nl).

De herfstbladeren gaan al weer vallen en dan begint bij ons het carnavalsgevoel te kriebelen. Want zondag 21 november is het alweer Jeugd Prins en Prinses Verkiezing. Daarin wordt gestreden om wie Prins Dreke de 47e en prinses wordt. Tijdens het komende carnavalsseizoen zullen zij vooropgaan in het Peeënrijk.

Zoals je weet mag je, als je in Dongen in groep 7-8 van de basisschool zit of in Dongen woont en 11 of 12 jaar bent, jezelf opgeven voor deze verkiezingen. De middag begint om 14:00 uur in de Cammeleur en je mag gratis naar binnen. De deur gaat al open om 13:30 uur.

Tijdens deze middag gaan alle jongens en meisjes die zich hebben opgegeven een aantal spelletjes doen. Wie die middag de meeste punten haalt heeft de meeste kans om Jeugd Prins of Prinses te worden. Maar we hebben ook 11 raadsleden en 4 hofdames nodig. Dus vul snel het inschrijfformulier in dat je op school hebt gekregen. Of haal het van de website af. Je vindt het formulier hier of mail naar

Lever het vóór zondag 14 november in bij één van de adressen die erop staan.

Het is natuurlijk wel gezellig als er die middag ook kinderen zijn om je aan te moedigen; dus nodig al je klasgenoten, vriendjes, vriendinnetjes, buurkinderen, opa’s en oma’s uit om te komen kijken in de Cammeleur. Want het is natuurlijk wel tof dat als jij bezig bent met een spel de hele zaal jou aanmoedigt!!!! Dus breng de hele club mee op: zondag 21 november om 14:00 uur naar de Cammeleur. De deur gaat al open om 13:30, dus ben op tijd, dan heb jij in ieder geval een goed plekje. Zet deze datum dus vast op de kalender.

Peeloof (groetjes) en tot 21 november. De KinderKommissie

Op Zondag 16 januari 2022 vindt dé muzikale opwarmer voor carnaval weer plaats in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk: de Dongense straotparade. Wegens groot succes en de vele aanmeldingen moeten wij melden dat blaaskapellen uiterlijk tot donderdag 14 oktober 2021 12:00 uur kunnen inschrijven. We hebben nog maar enkele plekken vrij! Vol=vol!

We hebben inmiddels 27 inschrijvingen van blaaskapellen ontvangen en hieronder zijn er dit jaar maar liefst 10 deelnemers in de wedstrijdklasse. We zijn nog wel op zoek naar Carnavalsverenigingen, vriendengroepen of verenigingen die het leuk vinden om samen met een kapel deel te nemen aan de Straotparade. Schrijf je snel in via onze website: https://peeenstekers.nl/straotparade-2022/aanmelden-cv

Medio december 2021 ontvangen de deelnemers meer informatie over het exacte programma en de route langs de verschillende podia. Mocht u nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen via .
 

 

Het afgelopen jaar heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat Peeënrijk carnaval niet heeft kunnen vieren zoals we gewend zijn.

Op basis van de huidige maatregelen is ‘Stichting de Peeënstekers’ voornemens om, al dan niet in aangepaste vorm, evenementen te organiseren. Hierbij staan de op dat moment geldende maatregelen uiteraard aan de basis van de organisatie.

Het streven is om zoveel mogelijk evenementen door te laten gaan, al zullen een aantal evenementen niet op hun vertrouwde moment plaatsvinden. Locaties en tijden volgen op een later moment.

Hieronder een overzicht van de evenementen voor komend jaar:

11-11 viering

zaterdag 13 november 2021

JPV

zondag 21 november 2021

Grand Gala du Pee

zaterdag 15 januari 2022

Straotparade

zondag 16 januari 2022

Sauwelweekend

do 3 t/m za 5 februari 2022

Jeugdsauwel

Nader te bepalen

Ut Grote Veurspel

zaterdag 19 februari 2022

Carnaval 2022

vr 25 feb t/m di 1 mrt 2022

Hoewel er dit seizoen vanwege Corona geen GGdP gehouden kon worden, is vandaag toch de PeeCeeDee van 2021 uitgereikt aan Prins Andreo LX. Enkele vaste songfestival deelnemers hebben de krachten gebundeld en onder de noemer ’t Verenigd Peeënrijk het nummer: Vierus Carnaval uitgebracht.

De CD is officieel overhandigd aan onze prins:

Met het nummer ‘Vierus Carnaval’ zorgen de makers ervoor dat het Peeënrijk dit jaar, ondanks het ontbreken van het Grand Gala du Pee tòch een carnavalshit bij kan schrijven in de geschiedenisboeken. De nieuwe hit is gratis te downloaden vanaf de website www.ggdp.nl. Met inzendingen van diverse Peejen en Peejerinnen is er bij het nummer ook het videoclip gemaakt. Bekijken beluister de nieuwste ‘Hit van ut jaor’ hier!

 

Motto 64e Carnavalsjaar

Pinneke 2022

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys