Aankomende evenementen

CV Vergadering

CV Vergadering

10-10-2021
11:11
Café 't Vaartje
Evenement voor volwassenen
11-11 viering

11-11 viering

13-11-2021
Evenement voor volwassenen
JPV

JPV

21-11-2021
Evenement voor kinderen
Grand Gala du Pee

Grand Gala du Pee

15-01-2022
Evenement voor volwassenen

Beste Peeën en Peeënrinnen,

Stichting de Peeënstekers organiseert komend seizoen weer het sauwelweekend 2022 als de coronamaatregelen het allemaal toelaten. Na het succes van het seizoen 2019-2020 om een derde avond te organiseren hebben wij besloten om dat dit seizoen ook weer te doen.

Het sauwelweekend zal losbarsten op 3-4-5 februari 2022.

Ben je zelf een lolbroek of kletskous en heb je zin om deel te nemen aan dit evenement geef je dan nu op voor 1 oktober 2021. Je kunt het inschrijfformulier hier downloaden of stuur een mail naar

Het afgelopen jaar heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat Peeënrijk carnaval niet heeft kunnen vieren zoals we gewend zijn.

Op basis van de huidige maatregelen is ‘Stichting de Peeënstekers’ voornemens om, al dan niet in aangepaste vorm, evenementen te organiseren. Hierbij staan de op dat moment geldende maatregelen uiteraard aan de basis van de organisatie.

Het streven is om zoveel mogelijk evenementen door te laten gaan, al zullen een aantal evenementen niet op hun vertrouwde moment plaatsvinden. Locaties en tijden volgen op een later moment.

Hieronder een overzicht van de evenementen voor komend jaar:

11-11 viering

zaterdag 13 november 2021

JPV

zondag 21 november 2021

Grand Gala du Pee

zaterdag 15 januari 2022

Straotparade

zondag 16 januari 2022

Sauwelweekend

do 3 t/m za 5 februari 2022

Jeugdsauwel

Nader te bepalen

Ut Grote Veurspel

zaterdag 19 februari 2022

Carnaval 2022

vr 25 feb t/m di 1 mrt 2022

Evenement Datum: 17-01-2022 00:00
Evenement Contact email: mailto:
Evenement Type: Evenement voor iedereen
Evenement Contact Naam: Corné Akkermans

Op Zondag 16 januari 2022 vindt dé muzikale opwarmer voor carnaval weer plaats in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk: de Dongense straotparade.

Velen van jullie zijn waarschijnlijk nog niet eens met de repetities begonnen, maar met het oog op de ontwikkelingen rondom Covid-19, hopen we echter toch deze straotparade te kunnen starten in januari. Vanzelfsprekend is inschrijven onder de huidige omstandigheden onder voorbehoud. Hier zijn wij ook afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Maar wij zijn hoopvol!

De Dongense straotparade is een fantastische dweildag die langs diverse kroegen en tal van buitenpodia voert in het gezellige centrum van Dongen. Naast tientallen blaaskapellen, zullen tal van carnavalsgezelschappen aansluiten waardoor het aan carnavaleske gezelligheid niet zal ontbreken die middag. We zouden het ontzettend leuk vinden als jullie ook zouden deelnemen aan dit evenement.

Jurering
Bij de straotparade wordt onderscheid gemaakt tussen de wedstrijd- en de leutklasse, dit kunt u bij de inschrijving aangeven. Voor de deelnemers in de wedstrijdklasse zijn er geldprijzen te winnen, maar er zal natuurlijk vooral gestreden worden om de prestigieuze titel "Brabants Midwinterkampioen".

De jurering vindt plaats op de buitenpodia en uiteraard tijdens het dweilen door de straten. Onder de deelnemers in de leutklasse wordt een fust bier verloot. De prijzen worden uitsluitend bij aanwezigheid tijdens de prijsuitreiking uitgereikt.

Programma
Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:
13.00 uur Verzamelen in een nader op te geven horecagelegenheid
13.30 uur Start Straotparade
17.30 uur Slotpolonaise en prijsuitreiking

De exacte tijden, de horecagelegenheid waar de deelnemers dienen te verzamelen en de locatie van de prijsuitreiking worden eind december aan de deelnemers bekend gemaakt.

Inschrijven
VOOR 1 DECEMBER 2021
Hier vindt u het inschrijfformulier: Aanmelden Kapel (peeenstekers.nl) en Aanmelden CV's / gezelschappen (peeenstekers.nl)

Vragen
Mocht u nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen via .

We zien uw inschrijving graag tegemoet!

Hoewel er dit seizoen vanwege Corona geen GGdP gehouden kon worden, is vandaag toch de PeeCeeDee van 2021 uitgereikt aan Prins Andreo LX. Enkele vaste songfestival deelnemers hebben de krachten gebundeld en onder de noemer ’t Verenigd Peeënrijk het nummer: Vierus Carnaval uitgebracht.

De CD is officieel overhandigd aan onze prins:

Met het nummer ‘Vierus Carnaval’ zorgen de makers ervoor dat het Peeënrijk dit jaar, ondanks het ontbreken van het Grand Gala du Pee tòch een carnavalshit bij kan schrijven in de geschiedenisboeken. De nieuwe hit is gratis te downloaden vanaf de website www.ggdp.nl. Met inzendingen van diverse Peejen en Peejerinnen is er bij het nummer ook het videoclip gemaakt. Bekijken beluister de nieuwste ‘Hit van ut jaor’ hier!

 

Motto 63e Carnavalsjaar

Pinneke 2021

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys