Oproep aan alle Peejkes en Peejerinnekes tot en met 12 jaar!

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

20/07/2024

Woon jij in Dongen, ‘s- Gravenmoer, Klein-Dongen of Dongen-Vaart en ben jij niet ouder dan 12 jaar? Mooi, dan staat niets je meer in de weg om mee te doen aan de Kinderoptocht in ut Peeënrijk op maandag 12 februari 2024!

Want hoe gaaf is het om door de Dongense straten te trekken met jouw of jullie eigen gemaakte creatie? Deze creatie wordt beoordeeld door een vakjury en een publieksjury, dus er zijn ook nog eens mooie prijzen te winnen! Je kunt meedoen met vriendjes en vriendinnetjes van school, maar ook van je sportclub of scouting bijvoorbeeld. Of misschien gewoon gezellig met je broertje(s) en/of zusje(s), neefje(s) en/of nichtje(s).

Er zijn 3 categorieën waarvoor je jezelf of je groepje aan kunt melden:
• Individuelen (max. 2 personen)
• Kleine groepen (3 t/m 10 personen)
• Grote groepen ( vanaf 11 personen)

Er wordt per categorie gejureerd, dus de prijzen worden per categorie uitgereikt.

Het thema van dit jaar voor het kindercarnaval in Dongen is ‘Dreke’s Magische Wereld’. Dit thema kun je gebruiken met het bouwen van je creatie, maar het hoeft niet. Je mag ook zelf een thema voor jouw creatie bedenken.

Wat moet je nog meer weten?
• Aanmelden voor deelname kan tot en met 4 februari 2024 via www.peeenstekers.nl onder het kopje Inschrijfformulier Optochten.
• Als je meedoet met de Kinderoptocht, mag je ook meedoen met de Lampkesoptocht op dinsdag 13 februari 2024. Zonder deelname aan de Kinderoptocht is deelname aan de
Lampkesoptocht helaas niet mogelijk.
• De optocht start om 13:30 uur vanaf ’t Wilhelminaplein en trekt dan verder via de Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Gasthuisstraat en de Hoge Ham, waarna de optocht eindigt bij de
Cammeleur.
• Na afloop van de Kinderoptocht maken Prins Dreke de 49ste (Raf), Adjudant Jens en Prinses Neeltje alle prijswinnaars bekend in de Cammeleur.

Hopelijk zien we jou op 12 februari door ons Peeënrijk trekken tijdens de Kinderoptocht met een mooie zelfgemaakte creatie!

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon