Optochten Peeënrijk Carnaval 2023

Dennis Ariëns
Stichting de Peeënstekers

13/06/2024

Na 2 jaar zonder optochten in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk kan het komende carnaval de 3 optochten eindelijk weer doorgaan (mits het weer het toelaat…..). De Grote Optocht en Lampkesoptocht staan in het teken van het Carnavalsmotto “We witte waor we ut vur doen”. Het thema voor de Kinderoptocht is “Dreke in ’t wilde westen”.

In dit artikel vind je informatie over de diverse optochten:


Inschrijven
Inschrijven voor de optochten kunt u voortaan doen op onze vernieuwde website! https://peeenstekers.nl/contact/inschrijven-optochten/

De inschrijving voor zowel de Grote optocht als Kinderoptocht sluit op maandag 13 februari 2023. Daarna gaat de commissie optochten aan de gang met het leggen van de nummers. De nummers zijn op carnavalszaterdag (18 februari 2023) tussen 11:00-12:00 uur op te halen bij onze residentie Eetcafé Janssen & Janssen.

Carnavaleske Intocht
De carnavaleske intocht is op zaterdag 18 februari 2023. Om 14.00 uur wordt bij het gemeentehuis de Peeënvlag gehesen en vindt de onthulling plaats onder het luid gezang van het Peeënlied. Daarna gaat de stoet voor de kranslegging naar de beeldengroep bij “De Guitige Galerie” (de Cammeleur). Aansluitend vindt tijdens de buitengewone raodsvergaodering in (besloten Carnavals sfeer) de sleuteloverdracht plaats.

Grote Optocht
Zondag 19 februari 2023 is de dag van de Grote Optocht. Wagens, groepen en individuelen trekken aan het publiek voorbij en laten hun prachtige creaties zien. Het wordt voor zowel de deelnemers als voor het publiek weer geweldig genieten! Deelname aan de optocht staat open voor alle inwoners van Dongen.

De optocht start om 13:30 uur bij de rotonde van de Deken Batenburgstraat en gaat vervolgens via de St. Josephstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Prins Andreo LX en zijn gevolg nemen defilé af bij de start van de rotonde aan de Deken Batenburgstraat en zullen vervolgens achter de optocht aansluiten met de Prinsenwagen. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in “De Guitige Galerie” (de Cammeleur).

Kinderoptocht
Na de Waogentjeskekmerge start maandag 20 februari 2023 de Kinderoptocht om 13:30 uur vanaf het Wilhelminaplein. Deze kids (onze toekomst voor de Grote Optocht) tonen al hun zelf gemaakte creaties en kunsten aan het publiek. Het wordt weer een prachtige en bont gekleurde stoet door het centrum van ons Peeënrijk.

Maak jij iets leuks voor de optocht op school, dan kan je daarmee natuurlijk ook meedoen aan de kinderoptocht. Deelname is mogelijk voor alle kinderen uit Dongen t/m 12 jaar.

De route trekt vanaf het Wilhelminaplein, via de Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Hoge Ham en de Dr. Willem Dreeslaan terug naar het Wilhelminaplein. Na afloop van de Kinderoptocht zal Prins Dreke de 48e samen met zijn Prinses Tessa alle prijswinnaars bekend maken in de “De Guitige Galerie” (de Cammeleur).

Lampkesoptocht
Dinsdagavond is het weer volop spektakel in het Peeënrijk tijdens de Lampkesoptocht. De straatverlichting wordt gedoofd en de deelnemers aan de optochten voegen met verlichting een extra dimensie toe aan hun prachtige creaties. Ook dit jaar zal een prachtig verlichtte stoet weer voorbijtrekken aan het massaal toegestroomde publiek uit ons Peeënrijk en ver daarbuiten.

De lampkesoptocht start dinsdag 21 februari 2023 om 20:00 uur in de St. Josephstraat ter hoogte van de torenspits en trekt door de Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Parkeergelegenheid kunt u vinden op de parkeerplaatsen van de Jumbo en voetbalvereniging Dongen aan de Mgr. Schaepmanlaan of bij verpleeghuis De Volckaert aan de Dongepark 1.

Woont of werkt u langs de route van de Lampkusoptocht? Wilt u dan uw verlichting op dinsdagavond doven. Daarmee wordt de Lampkesoptocht een nog groter spektakel!
Na dit verlichte spektakel nodigen wij iedereen uit voor de verbranding van Manneke Pee op het Wilhelminaplein.


Lijkt het jou leuk om deze optochten mee te organiseren? Neem dan contact op met Dennis Ariëns (06-51074949) of via https://peeenstekers.nl/contact/

De commissie optochten wenst iedereen veel bouwplezier en leut toe!

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon