Carnavalsoptochten in ut Peeënrijk

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

13/06/2024

Defilé dit jaar voor de Pastorie van de St. Laurentiuskerk in de Hoge Ham.

Komend weekend is het zover; Carnaval in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk! Ook dit jaar staan er weer 3 optochten op het programma. De Grote Optocht op zondag, de Kinderoptocht op maandag en de Lampkesoptocht op dinsdag. Het aantal inschrijvingen is weer overweldigend, dus het beloven drie grandioze optochten te worden.

Waar zijn deze optochten te zien en hoe laat?

Grote Optocht: Start om 13:30 uur vanuit de Deken Batenburgstraat, St. Josephstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Tramstraat, Wilhelminaplein. In tegenstelling tot andere jaren, nemen Prins Andreo LX en zijn gevolg defilé af in de Hoge Ham, voor de Pastorie van de St. Laurentiuskerk. Zij rijden tot dat punt voorop in de stoet met de Prinsenwagen en sluiten aan het einde van de optocht achteraan.

Kinderoptocht: Start om 13:30 uur vanaf het Wilhelminaplein, Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Gasthuisstraat, Hoge Ham, Dr. Willem Dreeslaan. Ook tijdens de Kinderoptocht wordt door Prins Dreke XLIX, Prinses Neeltje, Adjudant Raf en hun gevolg defilé afgenomen voor de Pastorie in de Hoge Ham.

Lampkesoptocht: Start om 20:00 uur vanuit de St. Josephstraat ter hoogte van de torenspits, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Tramstraat, Wilhelminaplein. Aansluitend vindt op het Wilhelminaplein de verbranding van Manneke Pee plaats. Zoals voorgaande jaren is er door CV BV Onder Ons een prijs beschikbaar gesteld voor de mooist verlichte wagen in de Lampkesoptocht. Deze prijs wordt uitgereikt á la bloemencorso. Dat betekent dat de best verlichte wagen mag stoppen bij de Prins en zijn gevolg en meteen de prijs in ontvangst kan nemen. Ook dit gebeurt weer voor de Pastorie.

Prijsuitreiking en Publieksprijs
De prijsuitreiking vindt na de Grote Optocht en de Kinderoptocht plaats bij de Cammeleur.
Tijdens de Grote Optocht worden er in 3 categorieën Publieksprijzen uitgedeeld. De jury van de Grote Optocht deelt formulieren uit, waarop u als kijker langs de kant uw stem uit kunt brengen op uw favoriete wagen, loopgroep en individueel. Aan het eind van de optocht worden deze formulieren weer bij u opgehaald.

Waor is dun Optocht?
Ook dit jaar maakt Dongen Media het weer mogelijk om de Grote, Kinder- en de Lampkesoptocht te volgen via https://dongen.waorisdunoptocht.nu . Via deze site kunt u precies zien waar de eerste wagen van de optocht is, zodat u weet hoe laat van huis te vertrekken. Wilt u niets van de optochten missen, neem dan een kijkje op https://dongen.waorisdunoptocht.nu .

Parkeren
De bewoners langs de route hebben parkeerbrieven ontvangen. Graag het verzoek om uw voertuig(en) tijdens de optochten niet te parkeren langs de route en opstelplaatsen.

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon