Prins Andreo LX voor het zesde jaar voorop in de leut!

Rick Evers
Stichting de Peeënstekers

13/06/2024

Zaterdagavond 12 november is het carnavalsseizoen 2022-2023 weer officieel geopend met de traditionele 11-11 viering. In een drukbezochte Cammeleur is de nieuwe hofhouding van dit jaar gepresenteerd. Frank Snijders zal als Prins Andreo LX ook komend jaar regeren over het Peeënrijk, bijgestaan door zijn trouwe adjudant Han den Boer.

Na het afscheid van de vorige hofhouding en een korte interim-periode werden omstreeks 21.30 uur de nieuwe leden van de raad van 11, het bestuur, Prins, adjudant en hofdames bekend gemaakt. Aan deze bekendmaking ging een openingsact vooraf. Al schilderend betraden twee nieuwe hofdames de zaal van cammeleur. De nieuwe Prins en Adjudant kwamen verkleed als ‘Buurman & Buurman’ de zaal binnen om daarna hun ontmaskering te doen door een vers geschilderd scherm. 

Bij de raad van 11  zijn er dit jaar geen veranderingen. De trouwe ploeg zal ook dit jaar deel uitmaken van de hofhouding van Prins Andreo LX. Bij de hofdames zijn er dit jaar wel een aantal wisselingen. Melanie Grootzwagers en Laura de Smit zullen de posities van Kris Geerts en Renate Borstlap overnemen. Laatstgenoemden zullen ook komend jaar als bestuurslid onderdeel uitmaken van de hofhouding. Ad Vonk nam na vele jaren trouwe dienst afscheid van het stichtingsbestuur.

Het motto in het Peeënrijk dit jaar is: “We witte waor we ut vur doen!”.

Na alle officiële handelingen die horen bij het installeren van de nieuwe hofhouding werd het nog een gezellige avond in ‘De Guitige Galerie’. Tot in de kleine uurtjes wisten Hoe Ist?!, WOW!, Mørk en de Jaankers en DJ Royor de toegestroomde Peejen en Peejerinnen te vermaken.

Tijdens deze avond wordt traditiegetrouw de Peeënploeg van het jaar bekend gemaakt. Komend jaar mag CV Appetjoek deze eretitel gedurende het hele carnavalsseizoen dragen.

Ook maakte Prins Andreo LX de Pee van ’t Jaar bekend. Fred Heijne mag zich Pee van ’t jaar 2022-2023 noemen.

Op zondag 20 november 2022 is al weer het volgende evenement van stichting ‘De Peeënstekers’, namelijk de Jeugdprins en Prinses verkiezing. Tijdens de middag gaan de jongens en meisjes diverse spelletjes uitvoeren en voor elk spel kun je een aantal punten behalen. Wie die middag de meeste punten behaalt, maakt de meeste kans om Prins of Prinses te worden. Broertjes, zusjes, vaders, moeders, verzorgenden, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes, klasgenootjes en buurtkinderen zijn van harte welkom in ‘De Guitige Galerie’ (Cammeleur) om de deelnemers aan te moedigen. Het programma start om 14 uur en de entree is gratis.

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon