Sauwelweekend in Gènige Gokhal groot succes: Rob Verkooijen steelt de show als ‘Pa drinkt ut schèl eraaf’!

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

13/06/2024

Na maanden van intensieve voorbereiding, was het afgelopen weekend eindelijk zover: het Sauwel Weekend in de Gènige Gokhal, of terwijl de Cammeleur. Op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdagavond 27 januari 2024 betraden acht getalenteerde artiesten de sauwelton en zorgden voor een onvergetelijke ervaring voor het publiek.

De zaal van de Cammeleur was gedurende alle drie de avonden tot de nok toe gevuld met enthousiast publiek, klaar voor een lachspektakel van jewelste. Rob Verkooijen stal de show met zijn hilarische vertolking van ‘Pa drinkt ut schèl eraaf’. Als kersverse vader nam hij zijn zoon Hans mee naar de Sauwel om samen ‘ut schèl eraaf te drinken’, wat resulteerde in tranen van het lachen bij het publiek. Rob wist niet alleen alle avonden de publieksprijs te bemachtigen, maar werd op zaterdagavond ook bekroond tot Oppersauwelaar van het Peeënrijk door de vakjury.

Tom Mijnders won de tweede prijs voor zijn rol als Gòofke ut Filosòofke. Marie Claire, gespeeld door Trea van Kuijk, veroverde de derde prijs met haar geweldig act. De vierde plaats werd gedeeld door debutante Liese Kimenai als Truus Import Peej, Jan Kennekens als Dun Engelbewaorder, Jelger Elzinga als Bennie Blind, Josine Severijns als Engel Sientje en Erwin van Empel als Hulpsinterklaas.

Het niveau van de sauwelavonden bereikte wederom grote hoogten, en het publiek genoot volop van de scherpe grappen en hilarische woordspelingen. Het Sauwel Weekend in de Gènige Gokhal was een groot succes en bevestigt opnieuw dat sauwelen in het Peeënrijk leeft!

Meer foto’s van het Sauwel Weekend zijn te vinden op onze site: https://peeenstekers.nl/fotos-2023-2024/

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon