’t Stamperke 2024

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

13/06/2024

Zaterdag 13 januari was het de beurt aan de Peekes en Peeenrinnekes vanaf groep 3 van de basisschool, om een opwarmfeestje voor carnaval te vieren. En hoe! Maar liefst 125 kinderen kwamen deze middag in hun mooiste carnavalspak naar t Stamperke voor een gezellige kindermiddag. Bij binnenkomst kreeg elk kindje een knipkaartje, waarmee de kinderen zichzelf konden voorzien van iets te snoepen, te drinken of een klein aandenken aan het feest. De middag begon met de muziek van Jeugdhofkapel de Peejenkraokers, waarna Prins Dreke de 49e, Prinses Neeltje en Adjudant Jens het podium betraden om het feest te openen en iedereen een gezellige middag en alvast een heel tof carnavalsfeest te wensen.

Onder de feestneuzen waren ook 4 buitenlandse jeugdraden. Zij waren naar het Peeënrijk afgereisd om dit feestje niet te missen en na de officiële ontvangst van de hoogheden, kon er worden gehost en gedanst op de gezellige muziek van de huisdj’s. De Peekes en Peeënrinnekes werden door onze buitenlandse gasten getrakteerd op optredens van dansmariekes of een hofkapel. Naast het feestje in de grote zaal, konden de kinderen zich onder andere nog vermaken met het laten zetten van glittertattoos, het spelen van spelletjes, het kleuren van kleurplaten of het knutselen van heksenbezems en toverstafjes. Uiteraard mochten ook hierbij heel veel glitters niet ontbreken.

Dat de kinderen het goed naar hun zin hadden was te zien aan de vrolijk lachende gezichten. Met nog een spannende loterij en een slotpolonaise kwam er ook aan dit gezellige feestje helaas weer een eind. Onze eigen jeugdhofhouding heeft genoten van een leuke middag en kijkt samen met alle aanwezige Peekes en Peeënrinnekes uit naar de aanstaande carnavalsdagen.

De Kinderkommissie is bijzonder dankbaar voor de bijdragen van Fred Heijne en Joke Clemens, die de snoep- en drankvoorziening voor deze jeugdmiddag mogelijk hebben gemaakt. Tevens gaat onze waardering uit naar In ’t Groen Groenten & Fruit, die de kinderen trakteerden op heerlijke appeltjes tijdens het feest.

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon