Trea van Kuijk is Oppersauwelaar 2023

Roland Snoeren
Stichting de Peeënstekers

19/04/2024

Het Sauwelweekend 2023 is weer een groot succes geworden. Donderdag 26 t/m zaterdag 28 januari 2023 vond het evenement plaats in de Guitige Galerie (De Cammeleur) en de zaal was elke avond goed gevuld. Op vrijdag werd er voor de eerste keer beoordeeld door een jury en gisteren werd de beoordeling door een vakjury gedaan.

Op zaterdag was de ontknoping, waarin Trea van Kuijk met haar typetje, Oma Betje van de Volckaert, als Oppersauwelaar uit de bus kwam. De vakjury was onder de indruk van haar vermakelijke verhalen over de avonturen in de Volckaert. Ze mag zich nu voor de tweede editie op rij de Oppersauwelaar noemen!

Erwin van Empel, die als Dokter Anders optrad, werd door de jury beloond met de tweede prijs. Zijn verhalen over zijn dokterspraktijk lieten de zaal plat krijgen van het lachen. De derde prijs ging naar Bart van Kerkhof als Aart Gas, die met zijn motorbende door het Peeënrijk trok.

En het publiek was ook onder de indruk! Trea werd donderdagavond al verkozen tot publieksfavoriet en op vrijdag was het de beurt aan Erwin. Trea kwam zaterdagavond volgens het publiek het beste uit de verf en won de publieksprijs voor de 2e keer.

Het Sauwelenweekend 2023 was een onvergetelijke editie en wij kijken terug op drie geslaagde avonden. Wij danken alle sauwelaars en het publiek voor hun bijdrage aan dit geslaagde evenement.

Op 11 februari 2023 staat ons volgende evenement gepland: Leut! Kaarten zijn nog te koop bij onze verkooppunten. We hopen u te mogen verwelkomen bij onze volgende activiteit!

Stichting 'de Peeenstekers'

Motto 66e Carnavalsjaar

Motto Carnaval

Steun het Peeenrijk

Word sponsor ›
© 2024 Peeënstekers Pee icon