In de Boerefistschuur is afgelopen zaterdag ’t Aauw Loof met de felbegeerde ‘Notenbalk’ naar huis gegaan. Zij kregen van de vakjury de meeste stemmen voor hun lied ‘Agge mar leut het!’.

TAauwLoof

Wat een fantastisch feest was het in de bomvolle “Boerefistschuur”.  Het bleef spannend tot op het einde van een lange maar gezellige avond. Het niveau van de liederen die de deelnemers ten gehore brachten was weer ontzettend hoog. De ene na de andere meezinger werd met veel enthousiasme op het podium gebracht. De uiterst deskundige jury had er dan ook een behoorlijk zware kluif aan om de winnaar te kiezen uit de 11 deelnemende verenigingen. Maar zo rond middernacht was het dan duidelijk. Het hele carnavalsseizoen zal bij alle voorevenementen die door Stichting de Peeënstekers worden georganiseerd het lied ‘Agge mar leut het!’ van ’t Aauw Loof te horen zijn. 

Naast de vakjury was er ook de immer felbegeerde publieksprijs te winnen. Deze gaat dit jaar naar CV de Dwaollichjes met het nummer ‘Plantebak op munne bol’.

CVdeDwaollichjes

Naast de “wedstrijdklasse” was er dit jaar weer een “leutklasse”. Ook tijdens deze Blèr du Pee was het niveau weer ontzettend hoog. De 5 deelnemers hebben hun creativiteit gebruikt om een hilarische meezinger te maken op een al bestaand lied van minimaal 11 jaar oud. Uiteindelijk ging CV BV Onder Ons naar huis met de winst. Hun lied ‘De Sjaol’ kreeg de meeste stemmen. 

CVBVOnderOns

Vele deelnemers werden op vakkundige wijze begeleid door de ‘Royal Tosti Band’. De Uitslaopers begeleidden zichzelf. Verder kon het publiek genieten van de hofkapel de Peeënstampers. 

De 5 finale liedjes komen dit jaar ook weer op ggdp.nl, 

Stichting de Peeënstekers kijkt trots en tevreden terug op een gezellig en goed verlopen 48eeditie van het Grand Gala du Pee.

Nu de meeste vakanties weer achter de rug zijn, kunnen we onze aandacht richten op het komende Carnavalsseizoen. En natuurlijk kijken jullie nu al uit naar het 48e Grand Gala Du Pee! Ons eigen Peeënrijkse Songfestival. Het GGDP vindt dit jaar plaats op 23 november om 20.00 uur. LET OP! Dit is een week later dan je gewend bent zodat er nog meer Peeën en Peejerinnen mee kunnen doen. We gaan de Cammeleur weer op zijn grondvesten laten trillen! En daar wil jij natuurlijk bij zijn!

winnaars GGdP 2018 17 11 2018

Je kunt meedoen aan de wedstrijdklasse en strijden om de 1e plaats. Het enige dat je hoeft te doen is een een orginele tekst maken op orginele muziek en wie weet ga je niet alleen met die felbegeerde notenbalk naar huis, maar mag je je een jaar lang de titel dragen van Winnaar van de grootste Carnavalskraker van het Peeënrijk 2019.

Zie je de wedstrijdklasse niet zo zitten, dan kun je je natuurlijk ook aanmelden voor de leutklasse. Om aan deze Blèr du Pee deel te nemen dien je een zelfverzonnen carnavaleske tekst op een bestaande melodie te vertolken! Wel is het van belang dat de carnavalsmelodie reeds 11 jaar of ouder is.

Dus heb je zin in een geweldige avond vol leut en muziek, meld je dan snel aan. Alleen, met zijn twee of met de hele vereniging. Het maakt niet uit! Twijfel niet meer, maar schrijf je in! Dit kan via het docInschrijfformulierof op de eerste CV vergadering op 6 oktober. Wacht niet te lang, want de inschrijving sluit op 3 november 2019.

Noteer zaterdag 23 november 2019 in je agenda als de dag dat je kunt gaan voor eeuwige roem in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk! Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het een geweldige avond wordt waar nog lang over wordt nagepraat.

Tot ziens op 23 november in de Carnavals Krakers tempel de Cammeleur (entree is p.p. €5,-).

Met muzikale groet,
Commissie Grand Gala Du Pee

Tis Raok! is het carnavalslied van het Peeënrijk tijdens het carnavalsseizoen “2018 – 2019”

In het “Swingende Sportpaleis” (de Cammeleur) hebben de Uitslaopers & Friends de Notenbalk in de wacht gesleept.

GGdP 2018 17 11 2018 0300

 

GGdP 2018 17 11 2018 0291

Met het nummer “Tis Raok” kregen de Uitsaopers & Friends In het “Swingende Sportpaleis” de meeste punten van de jury. Het lied zal het hele carnavalsseizoen te horen zijn in het Peeënrijk; in ieder geval “live” voorafgaand aan alle voorevenementen die worden georganiseerd door stichting ‘de Peeënstekers’.

GGdP 2018 17 11 2018 0284

De publieksprijs werd gewonnen door Pr. CV de Bøxskuzs, met het nummer “Kommardoor”, zij werden muzikaal ondersteund door de Uitslaopers.

In totaal deden er 13 verenigingen mee om de strijd om de felbegeerde "notenbalk". De wisseltrofee van het Grand Gala du Pee. De kwaliteit van de inzendingen lag weer hoog. Peeën en Peeërinnen hebben er nog steeds zin om eigen muziek te maken van een zéér hoog niveau. De verenigingen werden begeleid door Aosumnoot, de Duckers, de Uitslaopers, de Tostiband & jeugdhofkapel WOW!.

De 5 finale liedjes komen ook dit jaar weer op cd te staan die uitgebracht gaat worden.

Naast de ‘wedstrijdklasse’ was er voor de 4e keer ook een ‘leutklasse’, het Blèr du Pee. Hier waren 8 deelnemers. Deze klasse werd gewonnen door BV Onder Ons het nummer “D'r gaot nikx bove Dongen”.


GGdP 2018 17 11 2018 0246

Stichting ‘de Peeënstekers’ kan terugkijken op een prachtige 47e editie van het Grand Gala du Pee.

Fotos Songfestival   GGdP 104

Twee weken na de 11-11 viering wordt in het Peeënrijk het Grand Gala du Pee, het songfestival gehouden. In een muzikale strijd maken carnavalsverenigingen , bijgestaan door een kapel, acte de présence op het podium om een gooi te doen naar het officiële carnavalslied voor het komende carnavalsseizoen in het Peeënrijk.

Motto 62e Carnavalsjaar

pinneke 2020 KLOMP resized

Zoeken

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys

Contact

E-mail :

Postadres:
Merwedelaan 1
5101 VP  Dongen

Vrijwilligers

Stichting de Peeënstekers is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Verkooppunten

Kaartverkoop en Merchandise

DA Ingrid - Looiersplein 27-28
Leijten B.V. - Hoge Ham 80-82