Na een jaar afwezigheid kijken we dit carnavalsseizoen met nog meer plezier en vreugde uit naar de volgende editie van de Dongense Straotparade. Daarnaast heeft een uitzonderlijk hoog aantal kapellen zich namelijk ingeschreven voor dit mooie evenement. Echter door de aanhoudende corona maatregelen en de risico's die een dergelijk evenement met zich meebrengen, hebben we in goed overleg met de deelnemende horecaondernemers, besloten de Dongense Straotparade van 16 januari 2022 niet door te laten gaan.

Natuurlijk willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Er is duidelijk veel animo bij de kapellen en de carnavalsverenigingen. In overleg met de horeca hebben we besloten om de Straotparade vooralsnog te verplaatsen naar zondag 27 maart 2022. Het weekend van Halfvasten.

De deelnemers, juryleden en begeleiders zijn inmiddels geïnformeerd en gevraagd of deze nieuwe datum past in de agenda's. We hopen natuurlijk op net zoveel positieve reacties, zodat we er alsnog een hele gezellige dag van kunnen maken. Vanzelfsprekend zijn we ook hier afhankelijk van wat mag en kan met de dan geldende maatregelen. Maar, wij houden de moed erin, "We doen wè we kanne" en "We kèke veuruit!".

Ook voor het Grand Gala du Pee geldt helaas dat dit onder de huidige maatregelen geen doorgang kan vinden. We gaan onderzoeken of we een alternatief kunnen organiseren voor de Dongense verenigingen en kapellen binnen de cornaregels.

Over het Sauwelweekend is op dit moment nog geen beslissing genomen. Wij streven ernaar dit door te laten gaan, als de maatregelen dit toelaten, maar komen hier zo spoedig mogelijk op terug met een definitief besluit.

Op Zondag 16 januari 2022 vindt dé muzikale opwarmer voor carnaval weer plaats in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk: de Dongense straotparade. Wegens groot succes en de vele aanmeldingen moeten wij melden dat blaaskapellen uiterlijk tot donderdag 14 oktober 2021 12:00 uur kunnen inschrijven. We hebben nog maar enkele plekken vrij! Vol=vol!

We hebben inmiddels 27 inschrijvingen van blaaskapellen ontvangen en hieronder zijn er dit jaar maar liefst 10 deelnemers in de wedstrijdklasse. We zijn nog wel op zoek naar Carnavalsverenigingen, vriendengroepen of verenigingen die het leuk vinden om samen met een kapel deel te nemen aan de Straotparade. Schrijf je snel in via onze website: https://peeenstekers.nl/straotparade-2022/aanmelden-cv

Medio december 2021 ontvangen de deelnemers meer informatie over het exacte programma en de route langs de verschillende podia. Mocht u nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen via .
 

 

Op Zondag 16 januari 2022 vindt dé muzikale opwarmer voor carnaval weer plaats in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk: de Dongense straotparade.

Velen van jullie zijn waarschijnlijk nog niet eens met de repetities begonnen, maar met het oog op de ontwikkelingen rondom Covid-19, hopen we echter toch deze straotparade te kunnen starten in januari. Vanzelfsprekend is inschrijven onder de huidige omstandigheden onder voorbehoud. Hier zijn wij ook afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Maar wij zijn hoopvol!

De Dongense straotparade is een fantastische dweildag die langs diverse kroegen en tal van buitenpodia voert in het gezellige centrum van Dongen. Naast tientallen blaaskapellen, zullen tal van carnavalsgezelschappen aansluiten waardoor het aan carnavaleske gezelligheid niet zal ontbreken die middag. We zouden het ontzettend leuk vinden als jullie ook zouden deelnemen aan dit evenement.

Jurering
Bij de straotparade wordt onderscheid gemaakt tussen de wedstrijd- en de leutklasse, dit kunt u bij de inschrijving aangeven. Voor de deelnemers in de wedstrijdklasse zijn er geldprijzen te winnen, maar er zal natuurlijk vooral gestreden worden om de prestigieuze titel "Brabants Midwinterkampioen".

De jurering vindt plaats op de buitenpodia en uiteraard tijdens het dweilen door de straten. Onder de deelnemers in de leutklasse wordt een fust bier verloot. De prijzen worden uitsluitend bij aanwezigheid tijdens de prijsuitreiking uitgereikt.

Programma
Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:
13.00 uur Verzamelen in een nader op te geven horecagelegenheid
13.30 uur Start Straotparade
17.30 uur Slotpolonaise en prijsuitreiking

De exacte tijden, de horecagelegenheid waar de deelnemers dienen te verzamelen en de locatie van de prijsuitreiking worden eind december aan de deelnemers bekend gemaakt.

Inschrijven
VOOR 1 DECEMBER 2021
Hier vindt u het inschrijfformulier: Aanmelden Kapel (peeenstekers.nl) en Aanmelden CV's / gezelschappen (peeenstekers.nl)

Vragen
Mocht u nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen via .

We zien uw inschrijving graag tegemoet!

Hieronder een overzicht van de winnaars van de eerdere edities.

Wall of Fame:

1980 - geen prijs uitgereikt
1981 - 't Zooike uit Breda
1982 - Schuimkoppe uit Chaam
1983 - Klimax uit Etten-Leur
1984 - Schijnheilige uit Breda
1985 (jan.) - Askruizen uit Oosterhout
1985 (nov.) - v. Eigus uit Oosterhout
1986 - Smulnarren uit Oosterhout
1987 - d'Sjokkies uit Etten-Leur
1988 - Pierewaaiers uit Oosterhout
1989 - geen Straotparade
1990 - De Klutjes uit Tilburg
1991 - Mafketels uit Oosterhout
1992 - De Stuiptrekkers uit Zevenbergen
1993 - Pierewaaiers uit Oosterhout
1994 - Pierewaaiers uit Oosterhout
1995 - Kromme Noten uit Kaatsheuvel
1996 - Contactpuntjes uit Breda
1997 - Böllekes uit Oisterwijk
1998 - Galliband uit Raamsdonksveer
1999 - Uitslaopers uit Dongen
2000 - Böllekes uit Oisterwijk
2001 - Mee-eters uit Oosterhout
2002 - Mee-eters uit Oosterhout
2003 - Böllekes uit Oisterwijk
2004 - Pierewaaiers uit Oosterhout
2005 - Vrije Tijdrekkers uit Dongen
2006 - Simpelfonisch Orkestje uit Oosterhout
2007 - Uitslaopers uit Dongen
2008 - Right Choice uit Best
2009 - Uitslaopers uit Dongen
2010 - Vrije Tijdrekkers uit Dongen
2011 - 't Satte Erremenieke uit Zwijndrecht
2012 - Vrije Tijdrekkers uit Dongen
2013 - Heavy Hoempa uit Uden
2014 - De Böllekes uit Oisterwijk
2015 - Vrije Tijdrekkers uit Dongen
2016 - 't Mays Kabaol uit Made
2017 - RODL uit Rijen
2018 - RODL uit Rijen
2019 - 't Mays Kabaol uit Made
2020 - 't Mays Kabaol uit Made

Motto 64e Carnavalsjaar

Pinneke 2022

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys